Recuperarea după operatia de abdominoplastie

Aici sunt toate informaţiile necesare despre recuperarea după operatia de abdominoplastie, riscurile sau efectele secundare de care pacientul ar trebui să fie conştient precum şi informaţii despre rezultatele procedurii.

Ghid estetica

Recuperarea după operatia de abdominoplastie

Operatia de abdominoplastie necesită, de obicei, o zi de spitalizare şi de recuperare la spital. După externare, timpul de recuperare va varia de la persoană la persoană, dar durata va varia de la două la patru săptămâni înainte de a reveni la locul de muncă, şi de la trei la şase săptămâni înainte de a reveni la activităţile solicitante. Unii chirurgi plasticieni recomandă utilizarea corsetului abdominal în perioada de recuperare timp de o lună – două după intervenţia chirurgicală.

În timpul perioadei de recuperare după operatia de abdominoplastie, pacientul poate simţi dureri musculare locale în timpul efortului, poate suferi de infecţii, amorţeală, acumulare de lichid, cheaguri de sânge, cicatrici.

În orice caz, trebuie remarcat faptul că cicatricile formate în urma intervenţiei chirurgicale de abdominoplastie par mai severe în primele trei până la şase luni după intervenţia chirurgicală însă după nouă luni scad în intensitate.

Este important de reţinut că în fiecare caz va rămâne o cicatrice după operatia de abdominoplastie, deşi de multe ori chirurgul va încerca să o ascundă în zona inghinală sau într-o zonă în care există deja o cută naturală.

Rezultatele operatiei de abdominoplastie

Rezultatele operaţiei pot fi văzute la scurt timp după procedură, dar numai după o lună se va vedea un progres înregistrat apoi rezultatul final. Rezultatele intervenţiei chirurgicale pot fi păstrate pentru mulţi ani, dar ele sunt influenţate de diverşi factori, inclusiv modificări în greutate şi sarcina. Medicii spun că activitatea fizică regulată şi desigur o dietă echilibrată sunt metoda recomandată pentru a păstra rezultatele operaţiei pe termen lung şi pentru a reduce necesitatea unei intervenţii suplimentare de abdominoplastie după ceva timp.

Riscuri şi efecte secundare ale operatiei de abdominoplastie

Ca orice intervenţie chirurgicală, şi efectuarea intervenţiei chirurgicale de abdominoplastie include riscuri precum sângerări, infecţii, acumulare de lichid, schimbări ale sensibilităţii în zona inciziei – de obicei o lipsă de sensibilitate, deschideri ale cusăturilor, necroză la nivelul pielii şi schimbarea formei buricului. Uneori, este posibil să se dezvolte fenomenul cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor (rar) şi pentru a evita acest lucru, pacientul trebuie să se ridice din pat şi să reia mersul pe jos cât mai repede posibil (fără a depune efort fizic susţinut).

Operatia de abdominoplastie