Indepartarea cu laser a alunitelor

Ghid de informare complet pentru îndepărtarea alunitelor cu laser; informații despre pregătirea, tratamentul și rezultatele referitoare la îndepărtarea alunitelor cu laser.

Metoda de îndepărtare cu laser a aluniţelor sau semnelor de frumuseţe este una prin cauterizare. Avantajul acestei metode este că pacientul părăseşte imediat clinica fără cusături. Dezavantajul este că arderea nu permite prelevarea de probe pentru examenul histopatologic. Metoda de indepartare cu laser a aluniţelor este potrivită pentru aluniţele plate şi de culoare brun–negru dar nu este eficientă atunci când vine vorba de leziuni proeminente în care raza laser nu poate penetra suficient de adânc. Pentru acest tratament nu există limită de vârstă fiind doar nevoie de acordul părinţilor în cazul unui pacient minor.

Ghid estetica

Pregătirea pentru procedura cu laser

Înainte de a decide cu privire la indepartareea cu laser a aluniţelor sau semnelor de frumuseţe, ca înaintea oricărui alt procedeu, trebuie consultat un specialist dermatolog sau chirurg plastician. În cadrul acestei întâlniri medicul va examina aluniţa şi va recomanda tratamentul potrivit în funcţie de mărimea, localizarea aluniţei şi datele personale ale pacientului.De asemenea, este important să se aleagă de către medic anestezicul care va fi folosit mai ales dacă există sensibilitate la anumite substanţe. Oamenii doresc, în general, un tratament de scoatere a aluniţelor sau semnelor de frumuseţe pentru motive estetice, dar este important de reţinut că, la fel ca multe alte proceduri chirurgicale, şi tratamentul cu laser lasă în urmă o cicatrice care diferă în funcţie de mărimea aluniţei. De aceea este foarte importantă consultarea unui chirurg specialist care va alege tipul de tratament potrivit şi va oferi toate informaţiile necesare înaintea procedurii.

În ce constă procedura de indepartarea cu laser a alunitelor ?

După ce pacientul se află sub anestezie locală, chirurgul arde aluniţa folosind un fascicul laser care produce o temperatură ridicată şi arde leziunea.Tratamentul cu laser pentru îndepărtarea aluniţelor şi semnelor de frumuseţe nu durează mai mult de câteva minute, uneori este nevoie ca acesta să fie repetat (de 3 ori în medie in cazul cind este de dimensiune mare) pentru ca aluniţa sau semnul să dispară complet.

Recuperarea după îndepărtarea aluniţelor cu laser

După tratament pacientul pleacă acasă iar procesul de vindecare este relativ scurt. După tratament, în zona de unde au fost scose aluniţele cu laser poate apărea roşeaţă urmând să se vindece complet de obicei după una-două săptămâni. În timpul perioadei de recuperare trebuie evitat mersul la plajă sau piscină, expunerea la soare şi trebuie folosită protecţie solară. De asemenea, plaga va fi curăţată zilnic.

Rezultatele procedurii de eliminare a semnelor de frumuseţe cu laser

De la căldura emanata şi arsura produsă, rămâne o cicatrice care se diminează cu timpul, dar nu dispare complet. Chiar dacă această procedură este necesară pentru a controla numărul de tratamente pentru îndepărtarea aluniţelor şi semnelor de frumuseţe, rezultatul final va fi vizibil numai după ce vor fi făcute toate tratamentele.

Riscurile şi efectele secundare ale tratamentului cu laser

În cazul acestei metode, chiar dacă este o tehnică chirurgicală, riscurile şi efectele secundare sunt minime. Cu excepţia unei posibile existenţe a unei sensibilităţi la anestezic, se mai poate întâmpla ca plăgile să se infecteze din cauza sensibilităţii zonale. Procedura de scoatere a aluniţelor sau semnelor de frumuseţe cu laser este sigură şi uşoară.

Indepartarea cu laser a alunitelor