Cum scapi de cearcane?

Suferiti de un aspect al ochilor infundati in orbite? Doriti sa scapati de aspectul de culoare inchisa in jurul ochilor? Regasiti informatii despre tratamentul si albirea cearcanelor in articolul de mai jos.

Dacă ai cearcăne negre sub ochi şi te întrebi dacă nu cumva ochii scufundaţi şi obosiţi indică o problemă de sănătate, verifică dacă ai răspuns “da” la una dintre următoarele întrebări: pleoapele tale au în mod evident pielea mai închisă la culoare? Ochii par imbatraniti fata de vârsta ta reala? Chiar şi după un somn bun, cei care te văd te întreabă dacă eşti obosită?

Ghid esteticaDacă ai răspuns afirmativ la intrebarile de mai sus, atunci te confrunți cu cearcăne care creează un aspect de ochi obosiţi şi mai îmbătrâniți. Zona întunecată de sub ochi poate creea în unele cazuri si un aspect de ochi scufundați.

Aceasta este o problemă estetică ce poate avea mai multe cauze. Una din cauze poate fi data de structura feţei sau de absorbtia ţesutului adipos de la nivelul subocular, formandu-se astfel o adâncitură evidentă la nivelul ochilor. În astfel de cazuri, aspectul cearcănelor intunecate pe care le observam este dat chiar de umbrele de la nivelul santului subocular. În alte cazuri, ochii nu apar ca fiind scufundaţi, dar ochii arata astfel datorita culorii pielii mai închise la culoare din acea zonă datorita unor capilare dilatate sau pigmentarii pielii. Acest lucru poate fi determinat de o varietate de factori, inclusiv predispoziţie genetică, modificări hormonale, boli, expunere excesivă la soare, lipsa de vitamine. Consecinţa? Oboseala accentueaza acest fenomen.

Ce tratamente există pentru tratarea cearcanelor?

Deci, ce e de făcut pentru a rezolva problema cearcănelor, a ochilor scufundaţi şi oboselii? Depinde de ceea ce îţi doreşti. Există o mare varietate de tratamente, în funcţie de cauzele problemei. Dacă pielea este închisă la culoare, încearcă să afli motivul. Dacă deficienţele nutriţionale sau oboseala severă influenţează aspectul ochilor tăi, încearcă să dormi mai mult şi adoptă un regim alimentar echilibrat iar dacă este necesar, ia suplimente.

Dacă nu îţi este clar de ce se formează un aspect de cearcăne negre sub ochi, poţi cere sfatul unui specialist, dermatolog, oftalmolog sau chirurg plastician pentru a exclude probleme medicale şi a diagnostica motivele care duc la apariţia cearcănelor şi a oboselii ochilor. Este important de reţinut că nici unul dintre acestia nu va oferi o soluţie completă pentru a scăpa de cearcăne dar sigur una care să elimine aspectul de ochi scufundaţi. Până în prezent, nici o metodă sau dispozitiv existente pe piaţă nu oferă o rezolvare completă la această problemă. Cu toate acestea, diverse preparate cosmetice pot îmbunătăţi aspectul ochilor. Există substanţe puternice cum ar fi hidrochinona, destinate cazurilor când e nevoie de depigmentare şi folosite numai pe bază de prescripţie medicală. În zona ochilor pielea este subţire şi delicată, ceea ce înseamnă că poate suferi uşor daune. Deci nu ar trebui să se “încerce” substanţe agresive fără aviz medical.

În plus faţă de produsele farmaceutice, există mai multe produse cosmetice destinate tratamentului cearcănelor negre de sub ochi, şi care nu necesită prescripţie medicală. Uneori, o cremă bună poate îmbunătăţi situaţia prin reducerea inflamaţiei vaselor de sânge şi stimularea regenerării pielii fiind eficientă mai ales atunci când problema este creată de existenţa multor vase de sânge vizibile sub piele.

Când este vorba despre ochi scufundaţi, o problemă care poate fi congenitală sau poate avea cauză subţierea stratului de grăsime o dată cu vârsta, aplicarea tratamentului injectabil de umplere poate oferi o soluţie bună pe termen de aproape un an echilibrând luminile şi umbrele de la nivelul ochilor, odata cu umplerea șanțului sub-ocular. Din acest motiv, tratamentele de injectare pot fi uneori utile chiar şi pentru ochii obosiţi ori pentru pielea prea întunecată din jurul ochilor.

Tratamentul cearcanelor cu acid hialuronic

Injecţia de umplere dă cel mai eficace tratament al cearcănelor atunci cand este necesar umplerea santului sub-ocular, această metodă fiind deasemenea benefică pentru cei care au pielea de sub ochi mai închisă la culoare. In cadrul acestui tratament se pot utiliza diferite substanţe de umplere, care oferă de fapt un camuflaj zilnic al regiunii ochilor nefiind necesara o intervenţie chirurgicală la nivelul ocular.

Medicina estetică foloseşte astazi o varietate de materiale de umplere dar tratarea aspectului de ochi “înfundați” și obosiți se face în primul rând cu substanța numită acid hialuronic. Acesta este un material temporar de umplere care se regăsește de asemenea, în mod natural în corpul uman. Acidul hialuronic nu declanșează vreo reacție alergică. De-a lungul timpului substanța se absoarbe treptat în organism și fiind o substanță naturala, nu generează complicații.

Atunci când se alege metoda de umplere pentru tratarea cearcănelor negre de sub ochi sau a ochilor scufundați, procedura este nedureroasa si nu necesita anestezie. Ca orice tratament injectabil și acesta trebuie efectuat la un centru medical și de către personal medical calificat. Odată ce zona este răcita cu gheata, materialul este injectat în zona ochilor, la nivelul șanțului pleoapelor inferioare, durata procedurii fiind de câteva minute. Injectarea în sine nu implică durere și la scurt timp după tratament, pacientul poate pleca acasă.

Tratamentul cearcanelor